Skip to content

 


 

Juontajat

Mika Susi 

Toimii suomalaista kyberturvallisuusteollisuutta edustavan Finnish Information Security Cluster – Kyberalan ry:n toiminnanjohtajana. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus sekä yksityisen että julkisen sektorin turvallisuustyöstä, johtamisesta, riskienhallinnasta sekä erilaisista kehittämis- ja kouluttamistehtävistä.  

Tomi Kaukinen 

Tomi Kaukinen on kansainvälisesti kokenut yrittäjä, puhuja ja juontaja. Laajan ja kansainvälisen kokemuksensa ansiosta eri toimialoilta sekä näkemällä maailman ja yritykset myös yrittäjyyden puolelta, Tomi tuo energiaa, huumoria ja mielenkiintoisia näkökulmia mihin tahansa tapahtumaan. Tomi on taustaltaan Tukholman kauppakorkeakoulun rahoitustieteiden maisteri ja on opiskellut myös lakia ja matematiikkaa Tukholman yliopistossa. Ja jos unohdimme mainita, hän on myös Ironman Triathlon Finisher. 

Aamupäivän ohjelma

Paneelikeskustelu: Miltä kuntien digitaalinen turvallisuus näyttää ja kuinka yhdessä kehitämme sitä – miten sinä voit hyötyä tästä työstä?

Klo 10.05

Digi- ja väestötietovirasto on kehittänyt yli kaksi vuotta julkisen hallinnon ja välillisesti koko yhteiskunnan digitaalista turvallisuutta JUDO-hankkeen avulla. Hanke on laajentunut viimeisen vuoden aikana merkittävästi kuntiin. Yksikään kunta ei tuota palveluita yksin, vaan tarvitsee myös ulkoisia palveluntarjoajia. Mitä havaintoja ja oppeja meillä on jo muille jaettavissa ja kuinka niitä sekä hankkeen muita tuotoksia voidaan hyödyntää?

Panelistit:

Erja Kinnunen, hanke-päällikkö, Digi- ja väestötietovirasto

Kirsi Janhunen, johtava asiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto

Aaro Hallikainen, tietoturva-asiantuntija, Helsingin kaupunki

Harri Hongisto, tietohallintopäällikkö, Mäntsälän kunta

Moderaattori:

Kimmo Rousku, VAHTI-pääsihteeri, Digi- ja väestötietovirasto

Keynote: Tulevaisuuden tunnistusratkaisut 

Klo 10.40

Mikä on vialla nykyisin käytössä olevissa tunnistusratkaisuissa ja miksi osa palveluista on asiakkaiden keskuudessa suositumpia kuin toiset? Käyttääkö palvelusi lähinnä perinteistä käyttäjätunnus ja salasana -yhdistelmää?

Vahvat tunnistusratkaisut ovat käyttäneet jo vuosia erilaisia fyysisiä tunnuslukulaitteita, mutta niistä ollaan viime vuosina siirrytty entistä enemmän käyttämään erilaisia mobiililaitteissa toimivia tunnuslukusovelluksia. Sovellukset mobiililaitteissa voivat hyödyntää tunnistautumisessa sormenjälki- ja kasvojentunnistusta parantamaan tietoturvaa. Tulevaisuudessa on lisääntymässä myös käyttäytymiseen perustuva biometrinen tunnistautuminen, jolla mahdollistetaan tunnistautuminen passiivisesti. Esityksessä käsitellään näitä ja muita tulevaisuuden tunnistusratkaisuihin liittyviä aiheita.

Puhujat:

Jussi Ryynänen, Digital Identity, Accenture

Jussi on työskennellyt yli 15 vuoden ajan identiteetin- ja pääsynhallinnan (IAM) parissa eri asiakkailla ja toimialoilla. Työt ovat vaihdelleet IAM-järjestelmien arviointiprojekteista, isoihin käyttöönottoprojekteihin ja arkkitehtuurityöhön. Jussia motivoi työssään mahdollisuus rakentaa ratkaisuja asiakkaille, joissa yhdistyvät turvallisuus ja loistava käyttäjäkokemus. 

Keynote: Kyberturvallisuuden parhaat käytännöt uudessa normaalissa

Klo 11.15

 

Puhujat:

Kimmo Vesajoki, Country Manager, Trend Micro

Puhujana toimii Trend Micron Suomen ja Baltian toimintojen maajohtaja, Kimmo Vesajoki. Kimmo on toiminut 20 vuotta IT-alalla, joista yli 10 on vierähtänyt tietoturvan parissa. Trend Micron johtoportaassa Kimmolla on poikkeuksellinen näköalapaikka tietoturvan alati muuttuvaan maailmaan. ”Sisäpiiritieto” yhdistettynä paikalliseen toimialatuntemukseen takaavat kiinnostavat näkökulmat ja relevantin sisällön kuulijalle.

 

 

 

 

 

Kalle Salminen, Cybersecurity Specialist, Trend Micro

Trend Micron kyberturvallisuusasiantuntija Kalle Salminen on toiminut IT-alalla vuodesta 2003 pääasiallisesti tietoturvallisuuden parissa. Kallella on laaja-alainen ymmärrys tietoturvasta ja kokemusta on karttunut erilaisista asiantuntijatehtävistä niin valtionhallinnosta, tukkurilta kuin teknologiatoimittajalta. Trend Microlla Kalle on toiminut vanhempana asiantuntijana vuodesta 2017.

Digiajan elämää Trumpin kauden jälkeen – havaintoja uudesta normaalista

Klo 11.45 

Ei ATK ole kuollut! Onko (some)elämää Trumpin jälkeen? Mitkä muut asiat puhututtavat, kun 2020 luku buutatataan uudelleen virustorjunnan onnistuessa postKVP aikakauteen? Ja miten fyysinen ja virtuaalinen maailma kietoutuvat yhä enemmän toisiinsa?

Keskustelijat:

Petteri Järvinen, tietokirjailija, puhuja, nörtti

Kimmo Rousku, VAHTI-pääsihteeri, Digi- ja kyberturvakeskus

Kuinka hyödynnämme hakkereiden osaamista paremmin koko yhteiskunnan tasolla?

– kuinka aktivoimme asiasta kiinnostuneet nuoret alalla?

Klo 12.05

Suomessa toimii erittäin vahva ja yhteisöllinen tietoturvaan liittyvä #hakkeri-yhteisö. Eräs hyvä esimerkki tästä on KyberVPK-toiminta sekä kotimaisten hakkereiden tuki viranomaisille esimerkiksi Psykoterapiakeskus Vastaamoon liittyvän tapauksen selvittelyssä. Keskustelemme tässä tilaisuudessa heidän hyödyntämisestään, ideoita yhteistyön kehittämisestä sekä kuulemme uudesta käynnissä olevasta kampanjasta, jolla halutaan aktivoida nuoria alalle.

Panelistit:

Viivi Lehtinen, projektipäällikkö, Keskusrikospoliisi

Benjamin Särkkä, hakkeri, Disobey

Anu Laitila, KyberVPK

Anu toimii KyberVPK:ssa vapaaehtoisena ja on päivätöissä Nixulla tietoturva-asiantuntijana ja vastaa kyberturvallisuuden harjoitus- ja koulutusliiketoiminnasta. Anu toimii kouluttajana ja puhujana ns. kybertulkkina ja kääntää teknisiä asioita ymmärrettävään ja käytännönläheiseen muotoon ja tuoden ne lähelle jokaisen arkea.

 

 

 

 

 

Moderaattorit:

Mika Susi, toiminnanjohtaja, Finnish Information Security Cluster – Kyberala ry

Toimii suomalaista kyberturvallisuusteollisuutta edustavan Finnish Information Security Cluster – Kyberalan ry:n toiminnanjohtajana. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus sekä yksityisen että julkisen sektorin turvallisuustyöstä, johtamisesta, riskienhallinnasta sekä erilaisista kehittämis- ja kouluttamistehtävistä.  

 

 

 

 

 

Kimmo Rousku, VAHTI-pääsihteeri, Digi- ja kyberturvakeskus

 

Yhteenveto 

Klo 12.35

Iltapäivän ohjelma

Alkusanat

Keynote:Connected Data – liiketoimintasi etu kyberturvassa

Klo 14.05

Yritysten IT-ympäristöt ovat monimutkaisempia kuin koskaan aiemmin. Käsittelemme tietoja useista lähteistä, hallitsemme satoja tai jopa tuhansia sovelluksia ja hallinnoimme monimutkaisia verkkoja – sen lisäksi useimmat meistä työskentelevät etänä. Samalla organisaatioissa on aikaisempaa enemmän sidosryhmiä, joiden on ymmärrettävä kyberturvallisuuden osa-alueita eri näkökulmista. 

Esityksessään Jyrki haastaa perinteisen ja siiloutuneen tavan lähestyä dataa. Miten informaation yhdistely eri lähteistä skaalautuvaksi tietovarastoksi (connected data) mahdollistaa ja yksinkertaistaa päätöksentekoa organisaation eri tasoilla johtajista tuotekehitykseen? Miten data auttaa minimoimaan riskejä, varautumaan paremmin kyberhyökkäyksiin ja suojelemaan asiakkaita ja työntekijöitä? 

Puhujat:

Jyrki Tulokas CTO, F-Secure

Jyrki Tulokas on F-Securen CTO ja toiminut johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2016. CTO:na hän vastaa F-Securen teknologiastrategiasta, tietoturvatutkimuksesta ja tuotekehityksestä, sekä on avainasemassa F-Securen vakiinnuttamiseksi johtavana ja innovatiivisena kyberturvallisuuden asiantuntijana. Tulokkaalla on yli 20 vuoden kokemus kyberturvallisuusmarkkinoista eri rooleissa. Hän on johtanut globaaleja tuotekehitystiimejä, strategia ja M&A operaatioita, kansainvälistä myyntiä, tuotehallintaa sekä johtanut tietoturvakonsultointiliiketoimintaa. Ennen F-Securea hän työskenteli Suunnossa, joka on maailman johtava urheiluvälinebrändi, sekä Societe Generalissa investointipankkitoiminnassa. 

 

 

 

 

 

Haastattelija:

Mika Susi, toiminnanjohtaja, Finnish Information Security Cluster – Kyberala ry

Toimii suomalaista kyberturvallisuusteollisuutta edustavan Finnish Information Security Cluster – Kyberalan ry:n toiminnanjohtajana. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus sekä yksityisen että julkisen sektorin turvallisuustyöstä, johtamisesta, riskienhallinnasta sekä erilaisista kehittämis- ja kouluttamistehtävistä.  

Keynote: Sisäisen tietoturvan merkitys kyberturvallisuudessa

Klo 14.40

Puhujat:

Juha Tschokkinen, Enterprise Security Executive 

Juha toimii Microsoftilla lähettiläänä pilvipalveluiden tietoturvan tietoisuuden lisäämisessä. Lisäksi vahvasti mukaan kuuluu tiedon elinkaaren hallinta ja vaatimustenmukaisuus. 

Tony Lintunen, Technical Specialist 

Ville Päivinen, Technical Specialist 

Paneelikeskustelu: Valmistautuminen koronan jälkeiseen aikaan

Klo 15.15

Mitä poisopittavaa korona-aika on tuonut ja vastaavasti, mitä kannattaa vielä erikseen parantaa? Mitkä ovat korona-ajan sekä viimeisimpien tietomurtojen tärkeimmät opit seuraavaa globaalia tai kansallista suuronnettomuutta ajatellen?

Panelistit:

Marko Leponen, rikoskomisario Keskusrikospoliisin kyberrikostorjuntakeskus

Marko toimii tutkinnanjohtajana yhteiskunnallisesti vakavien, kansainvälisten ja vaatien verkkorikosten tutkinnassa, sekä torjunnassa. Tehtäväkenttänä on verkkorikollisuuden ennalta ehkäisy, torjunta, sekä selvittäminen Keskusrikospoliisissa, sekä yhdessä paikallispoliisin kanssa.

 

 

 

 

 

Jukka-Pekka Juutinen, johtaja, Kyberturvallisuuskeskus

Jukka-Pekka vastaa Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen johtamisesta ja sille asetetuista tehtävistä yhdessä muiden johtajien kanssa. Erityisinä vastuualueina hänellä ovat mm. viestintäverkkojen ja -palvelujen tietoturvallisuuden, toimintavarmuuden ja varautumisen kuin myös vahvan sähköisen tunnistamisen ja sähköisten luottamuspalvelujen tarjoajien luotettavuuden ja tietoturvallisuuden ohjaus ja valvonta. Virastossa hän on työskennellyt hyvin erilaisissa tehtävissä aina vuodesta 2007 alkaen.

 

 

 

 

 

Pasi Eronen, Erikoistutkija, Turvallisuuskomitean sihteeristö

Pasi Eronen toimii erikoistutkijana Turvallisuuskomitean sihteeristössä. Hän käsittelee työssään kyberturvallisuutta, hybridiuhkia ja informaatiovaikuttamista varautumisen näkökulmasta. Eronen on aiemmin urallaan työskennellyt huoltovarmuuden parissa sekä puolustushallinnon tehtävissä niin ministeriö- kuin virastotasollakin. Kansainvälisen turvallisuuden kysymysten parissa hän on työskennellyt niin alan kenttätehtävissä kuin kansainvälisten ajatushautomojenkin riveissä. Twitter: @pasieronen.

 

 

 

 

 

Jari Råman, apulaistietosuojavaltuutettu, Tietosuojavaltuutetun toimisto

Oikeustieteen tohtori Jari Råman on toiminut apulaistietosuojavaltuutettuna 1.5.2019 alkaen. Råman ratkaisee tietosuojavaltuutetun toimistossa pääasiassa rikosasioiden tietosuojalakiin liittyviä asioita sekä johtaa näitä asioita käsittelevää asiakaspalveluryhmää. Lisäksi Råman koordinoi tietosuojavaltuutetun toimiston strategista ennakointityötä ja kehittämistä yhdessä tietosuojavaltuutetun kanssa. Råman on työskennellyt aiemmin muun muassa Poliisihallituksen tiedonhallintapäällikkönä ja tutkijana Lapin yliopistossa.

 

 

 

 

 

Moderaattori/juontaja:

Kimmo Rousku, VAHTI-pääsihteeri, Digi- ja väestötietovirasto

Kybermaailman tulevaisuuden haasteet

Puheenvuorossa Cederberg tuo esille sen, kuinka kyberhyökkäysten maalina on koko yhteiskunta. Tehokas varautumisen ja kyberkriisien johtaminen edellyttää hyvää strategista kybertilannekuvaa.

Muutokset ovat nopeita ja katse pitää olla tulevissa kehityskuluissa. Aina tapahtuu yllätyksiä, kehitystrendit eivät ole tasaisia.

Cederberg pohtii puheenvuorossaan myös mitkä ovat tämän vuoden ”mustia joutsenia” ja kuinka paremmalla kyberosaamisella ja tilanneymmärryksellä luodaan menetystä ja parempaa kilpailukykyä.”

Klo 15.45

Puhujat:

Aapo Cederberg, CEO, Cyberwatch Finland

Yhteenveto

Klo 16.00